Het verhaal achter: Falling Back in Time

Indierockband uit Eindhoven

Het verhaal achter: Falling Back in Time

We willen graag laten zien hoe wij onze liedjes schrijven. Deze keer nemen we "Falling Back in Time", grotendeels geschreven door onze drummer Jesse.

 

Waar gaat het nummer over?

Het nummer gaat over een relatie. Of meer specifiek, over hoe je gevoelens voor iemand door de tijd heen kunnen veranderen. Wat dat betreft is het interessant wat tijd voor invloed heeft. Soms kunnen je gevoelens voor iemand veranderen, of lijken ze weg te zijn, waarna ze opeens weer terug komen. Dat is eigenlijk het idee van het nummer.

Wat is de belangrijkste regel uit het nummer?

Ik denk dat de tekst uit het refrein het idee van het nummer redelijk goed samenvat. DIe is als volgt:

“Now I’m falling back in time, and all is falling back in place. Everything still feels familiar, but at the same time so strange”

Hoe ging het schrijven van de muziek in zijn werk?

Ik zeg altijd maar: "ik ben niet echt een muzikant, ik ben slechts een drummer." Eigenlijk was ik gewoon een beetje aan het rommelen op mijn akoestische gitaar, toen ik een akkoordenschema tegenkwam wat ik wel tof vond. Dat heb ik vervolgens bij de band geïntroduceerd, samen met de drumpartij en twee regels tekst. Onze zanger Karolis kwam vervolgens met een zangmelodie, op basis waarvan ik de songtekst heb afgemaakt. Onze bassist Marko heeft hier een baslijn op geschreven, en onze gitarist Nick kwam vervolgens met een verschroeiende solo, die ik zelf nooit had kunnen schrijven. Ik vertelde hem wat ik ongeveer wilde hier en hij begreep precies wat er moest gebeuren.

Welke muziek gold als inspiratie voor dit nummer?

Het eerste nummer dat me inspireerde was van een Nederlandse artiest, Tim Knol, Whispering Heart heet het nummer. Het heeft echt een soort 60's powerpop idee. Toen ik dat hoorde, wilde ik graag iets soortgelijks maken. Het genre powerpop  was sowieso een inspiratie voor me. Een band in dit genre waar ik ook echt van houd is R.E.M. Het toffe aan deze band vind ik dat ze soms best melancholische nummers hebben, die tegelijkertijd iets troostends of iets hoopvols hebben. Zoiets wilde ik hier eigenlijk ook doen. Zij waren daarom een grote inspiratie voor me, samen met de Nederlandse band JOHAN. Zij kwamen vorig jaar na een lange pauze terug met het nummer About Time, hier zit een zelfde soort gevoel in.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen